duminică, 11 septembrie 2011

Finisarea peretilor cu panouri de gips carton ( rigips )

Cu panourile RIGIPS peretii existenti pot fi finisati prin tehnica de executie uscata. Caracteristicile acestora privind izolarea fonica si termica pot fi imbunatatite in combinatie cu materialele izolatoare corespunzatoare.
Se pot distinge urmatoarele tehnici de lucru:

  • procedeul tencuirii uscate, in care panourile se monteaza cu adezivi pe un suport masiv (caramida, beton, b.c.a.);
  • procedeul montarii panourilor pe structuri proprii, de obicei in cazul suporturilor lipsite de capacitate portanta.
In primul caz, suportul trebuie sa fie stabil, plan, protejat de umiditatea produsa prin capilaritate sau de fenomenele meteorologice si sa nu fie inghetat. Trebuie indepartate resturile de mortar sau de beton, ceara si uleiurile folosite l 18118j93s a decofrare. Betonul proaspat, inca umed, trebuie lasat sa se usuce. Suprafetele netede (betonul) trebuie pre-tratate cu substanta Ri-Kombicontakt iar suprafetele puternic absorbante cu Ri-Kombigrund. In cazul combinarii finisajelor uscate cu finisaje umede, se executa mai intai cele umede. In principiu, in cazul finisarii peretilor si a planseului, se finiseaza mai intai peretele. 


Tencuiala uscata. Drept tencuiala uscata se folosesc panouri de constructie RIGIPS de inaltimea incaperii si groase de 12,5 mm. Acestea se prind de peretii masivi (de zidarie, de beton nefinisat) cu adeziv pe baza de ipsos.

Tencuiala uscata nu se recomanda la uscarea peretilor umezi si nici la imbunatatirea izolatiei fonice sau termice. Pentru o etapizare rationala a executiei se taie de fiecare data panourile necesare finisarii unui perete intreg. Inainte de aplicare, instalatiile care se monteaza in grosimea finisajului trebuie translatate.
Dozele de distributie si intrerupatoarele trebuie asezate la circa 2cm distanta fata de perete. Pe dosul panourilor
taiate (inaltimea = "h" incapere minus 15mm) se aplica, precum in desen, adezivul preparat conform retetei (tiparita pe sac). In dreptul ferestrelor, lavoarelor, consolelor, cosurilor etc., panourile trebuie lipite pe intreaga suprafata.
Lipirea/pozitionarea. Panourile prevazute cu adeziv se ridica la perete si se bat usor cu ciocanul de cauciuc si bagheta de pozitionare pentru a le aseza vertical si in acelasi plan. La pardoseala trebuie sa ramana, gratie unui distantier, un rost de circa 5mm (pentru ventilare in timpul prizei).




Montarea de panouri Rigips pe straifuri. Pentru a compensa greseli mari de planeitate, se lipesc, la distante de 60cm, straifuri de panouri RIGIPS care, in cazul unui suport incapabil de a purta sarcini, trebuie prinse suplimentar in dibluri dispuse la distante de 60cm. Pe aceste straifuri, pozitionate vertical si in acelasi plan, se
lipesc panouri RIGIPS (grosime 12,5mm), cu un strat subtire de substanta pentru umplut rosturi Super.





Coaja de dublare pe astereala de lemn Peste tot unde, din cauza unei zidarii lipsite de planeitate, a unei tencuieli defectuoase sau a unui schelet portant din lemn executat gresit, nu se pot prinde panourile RIGIPS cu adeziv, acestea (in grosime de 12,5 mm) pot fi prinse pe un raster din sipci de lemn, fixat de perete cu dibluri. Mai intai se fizeaza cu dibluri si suruburi, sipci de 20/30 mm, vertical si in acelasi plan. Defectele de planeitate se rezolva prin intermediul unor distantieri. Daca odata cu finisarea peretelui trebuie imbunatatita si izolatia fonica si termica, intre sipcile asterelii, de perete, se prinde material izolator din fibre minerale. Panourile se prind
cu suruburi rapide RIGIPS de 35 mm.






Coaja de dublare independenta Coji independente de dublare se realizeaza acolo unde trebuie compensata lipsa de planeitate a zidarieisau unde trebuie introduse instalatiile in spatiul rezultat. Daca in acelasi timp trebuie imbunatatita si izolarea termica si fonica, se introduce, in golul rezultat, materialul izolator din fibre minerale. Ca structura de sustinere pot fi folosite profile metalice CW 50 sau 75, sau montanti de lemn 6/6 cm. Fixarea
structurii de sustinere si panotarea se executa ca in cazul peretilor de compartimentare.






Coaja de dublare cu bride de ajustare Aceasta structura se realizeaza pentru compensarea neplaneitatilor si pentru imbunatatirea izolatiei fonice. Ca structura de sustinere pot fi folosite profile metalice UW 50 sau sipci de lemn 30/50mm. Interaxul structurii de sustinere masoara 60 cm. Mai intai se traseaza cu firul de plumb traseul bridelor de ajustare si se monteaza diblurile. Se insurubeaza sina de ajustare prevazuta cu banda de etansare pentru racordarea cu peretele, apoi i se indoaie laturile in unghi drept. Izolatia se preseaza de perete, iar laturile sinei se indoaie pana la capat. Profilele de perete UW sau sipcile de lemn se prind de cleme cu suruburi rapide
in pozitie plana si verticala. Sipcile, respectiv profilele introduse in sine, se apasa intre perete si astfel pot fi ajustate. Pe aceasta structura de sustinere, pozitionata plan si vertical, se insurubeaza panouri RIGIPS (grosime 12,5 mm) cu suruburi rapide Rigips de 35 mm, dispuse la distante de 25 cm unul de altul.

duminică, 28 august 2011

Iluminarea scafelor tavanelor false gips carton ( rigips )

Modul traditional de iluminat cu un bec atarnat in mijlocul tavanului nu mai este de actualitate! Pe masura trecerii anilor, tot mai multi arhitecti si specialisti  in decoratiuni interioare au inceput sa integreze corpurile de iluminat in aspectul global al incaperii.
Iluminatul are un efect hotarator asupra modului in care vom percepe spatiul. Va prezentam tipurile de lumina si corpurile de iluminat, precum si sfaturi privind combinarea optima a acestora. Specialistii ofera idei pentru fiecare incapere in parte. Alegerea tipului de iluminat necesar fiecarei incaperi se face cu planul casei in fata, prin combinarea celor trei tipuri esentiale in materie de lumini de incinta: general, de lucru si decorativ.

Cum alegem tipul de iluminat?
Iluminatul general este realizat in mod traditional de plafoniere sau lampi suspendate. Acelasi nivel de  iluminare se poate obtine combinand mai multe surse in intreaga incapere cu un efect nuantat din lumini si umbre. Aplicele, scafele, candelabrele sau spoturile sunt alternative pentru a crea acelasi efect.
Lumina de lucru este o lumina directionata strict si mult mai puternica. Ajuta la efectuarea diferitelor activitati casnice, gen lectura, studio, gatit, etc. Solutia clasica este cea a dotarii cu spoturi, dar se pot folosi si lampi portabile sau suspendate.
Lumina de accent adauga drama unei incaperi prin crearea unui interes vizual, pentru un detaliu de arhitectura sau accesoriu decorative. Astfel pot fi puse in valoare textura unui perete, un tablou, draperiile sau statuetele. Lumina accent se obtine prin instalarea lampilor de picior, aplicelor sau spoturilor.

Cateva sfaturi:


Tub fluorescent ( neon): 


Iluminat eficient din punct de vedere al consumului de energie, trebuie sa contina intotdeauna componente electronice. Acestea au ca rol principal imbunatatirea calitatii luminii, reducerea consumului de energie electrica si nu in ultimul rand reducerea costurilor. In particular, atunci cand corpurile de iluminat economice sunt actionate de un balast electronic, acestea consuma chiar mai putin decat este indicat in specificatiile producatorului.Pe langa consumul redus de energie electrica corpurile de iluminat economice au avantajul unei durate de viata mai lunga fata de corpurile de iluminat prin incandescenta (de ex. un tub fluorescent are aproximativ 8000 de ore durata medie de viata fata de 1000 de ore ale unui bec clasic). Prin faptul ca disipa mai putina caldura imbunatatesc randamentul aparatelor de climatizare. In medie, din totalul facturii de energie electrica pentru un apartament, 11% reprezinta costul iluminarii. Prin utilizarea corpurilor de iluminat economice de generatie noua, se pot reduce costurile datorate iluminatului cu 50% pana la 75%. Performanta corpurilor de iluminat economice se exprima prin raportarea acestora la puterea unui corp de iluminat prin incandescenta care sa genereze aceeasi intensitate luminoasa. 

Leduri flexibile: 


Tuburi cu LED-uri FLEXIBILE monocolore sau RGB (pana la 16 mil. culori). Iluminatul scafelor cu ajutorul tuburilor cu LED-uri FELXIBILE, monocolore sau RGB (pana la 16 mil. de culori), va puteti ilumina scafele avand urmatoarele avantaje: consum redus de energie, culori calde, fara umbre, durata de viata medie 10 ani.


LED-uri SMD - RGB



Incepand cu luminile din casa sau gradina si pana la reclamele luminoase stradale, LED-ul isi va "arata muschii" in special prin puterea de iluminare, realizarea unor efecte de lumina deosebite imposibil sau extrem de costisitoare de obtinut cu alta sursa luminoasa si nu in ultimul rand prin consumul extrem de redus si timpul indelungat de folosinta.



Furtun luminos:










Spoturi: 












Corpuri de iluminat industrial cu surse 
fluorescente, pentru montaj incastrat in tavan fals sau casetat.  


DESTINATIE:  iluminatul general al spatiilor de depozitare, birourilor, spatiilor tehnice interioare
SURSE:
Tuburi fluorescente T8, balast electromagnetic sau electronic
VARIANTE DE PUTERE:
18 / 36 / 58 Watt, in combinatie de 1, 2, 3 sau 4 tuburi; varianta 4 x 18 Watt se poate monta in tavan casetat, avand dimensiunile 600 x 600 mm
VARIANTE CONSTRUCTIVE:
Protectie IP20: corp aparataj electronic metalic, cu reflector metalic simplu sau dublu parabolic (acesta asigura o iluminare in 4 directii mai eficienta, numar mai redus de corpuri intr-un spatiu apropiat de forma patrata)

Sugestie: Ca si pret variantele 1, 4, 5, 6  sunt mai rezonabile.

miercuri, 24 august 2011

Se pot monta corpuri grele pe tavan sau pereti de gips-carton?

Desi rigipsul este un material de constructii eficient din punct de vedere al raportului calitate pret, romanii au cateva retineri in aceasta privinta. Cea mai mare problema pe care si-o pun este daca pe acest gen de pereti sau tavane se pot monta corpuri grele de mobilier lustre,ceasuri si diverse obiecte.



Suruburi dibluri speciale


Pentru corpurile de mobilier foarte usoare, cum ar fi tablourile sau aplicele, este suficient un dispozitiv obisnuit de prindere care se infige in placa de gips-carton. In aceasta situatuie greutatea obiectelor care vor fi montate este direct proportionala cu grosimea placilor de rigips si a numarului diblurilor de fixare. Cu cat grosimea placilor si numarul diblurilor de fixare este mai mare, cu atat greutatea obiectelor montate poate fi mai mare (un diblu poate sa tina un corp cu o greutate de cinci kilograme).


Pentru obiectele cu o greutate mai mica de 30 de kg, cum ar fi rafturile sau etajerele, trebuie folosite niste dispozitive de prindere speciale, gen Fluture, Molly , Melc, deoarece acestea redistribuie masa obiectului, iar greutatea nu mai cade pe un singur punct, riscand distrugerea peretelui. Aceste dispozitive nu pot fi montate direct in placa de gips-carton, deoarece este foarte posibil ca aceasta sa cedeze.

Prindere pe structura metalica



In cazul in care dorim sa montam pe peretii,tavane din rigips obiecte cu o greutate mai mare de 30 kg, cum ar fi radiatoare, mobilier pentru baie sau mobilier de bucatarie, lucrurile se complica putin. Trebuie montata pe structura metalica a peretelui un suport din otel galvanizat special creat pentru sustinerea corpurilor grele de mobilier.Sau legarea directa pe structura portanta a cladirii (tavan, grinzi, etc.) cu trecerea transversala prin placa plafonului fals a elementului de suspensie.Abia pe acest suport pot fi montate in siguranta obiectele cu o greutate mai mare de 30 kg.


Atentie, nu incercati sa montati piese grele de mobilier direct pe placile de rigips. Este foarte probabil ca acesta sa cedeze si sa produca pagube materiale: peretele se va deteriora, iar mobila care a fost suspendata pe perete va fi afectata la cadere. Suportii pentru radiatoare se vor monta pe profile metalice intarite fie prin chesonare (se monteaza doua profile montant "C" unul in celalalt formand o bara patrata), fie cu ajutorul unui cusag de lemn montat in interiorul profilului.

Situatii speciale



Desigur, cel mai bine ar fi sa ne gandim inca din momentul in care construim peretele sau tavanul fals la ce anume dorim sa montam acolo, ca sa stim ce solutii tehnice sa abordam. Sunt insa si situatii in care lucrurile nu stau asa: fie ca am cumparat un apartament cu pereti de rigips gata construiti, fie ca ne-am schimbat intre timp optiunile legate de designul apartamentului. Ce facem in asemenea situatii?
Cu ajutorul unui magnet se detecteaza structura metalica a peretelui. Dupa ce am gasit-o, se masoara 60 cm la stanga si la dreapta. In acest fel gasim si celelalte profile metalice (ele sunt montate la distanta standard de 60 cm).

vineri, 19 august 2011

Noua placa RIGIPS® FONIC


Atunci cand ai nevoie de compartimentari care sa aduca liniste in locuinte, da linistea mai tare cu RIGIPS® FONIC. Noua placa de gips-carton albastra aduce un plus de izolare acustica de 4 dB cand este folosita la constructia peretelui simplu placat de grosime 100mm. Prin compozitia speciala a miezului de ipsos densificat, placa Rigips Fonic® contribuie la reducerea cu 60% a disconfortului sonor.

Avantaje:
Placa RIGIPS® FONIC se adapteaza tuturor sistemelor: pereti, tencuieli uscate, plafoane instalandu-se in acelasi mod ca orice placa de gips carton

Utilizarea placilor Rigips® Fonic permite reducerea disconfortului sonor cu pana la 60%: testele desfasurate anul trecut la laboratorul CSI din Praga, recunoscut la nivel european, au aratat o crestere cu 4 dB a indicelui de izolare acustica obtinut prin inlocuirea placii standard cu placa Rigips® Fonic in constructia unui perete simplu placat. Utilizarea lor in sisteme cu dubla placare duce la o si mai mare crestere a indicelui de izolare acustica.


Gama completa de acesorii specifice sistemelor RIGIPS® FONIC:
Profilele RIGIPS® FONIC SP75 cu o sectiune speciala ce ajuta la reducerea transmiterii zgomotului aerian.
Tijele acustice - contin un element de cauciuc cu rol fonoizolant.
Documentatie preluata de la Rigips Romania.

miercuri, 17 august 2011

Noua vata minerala Knauf Insulation cu ECOSE® Technology


Produsele din vată minerală Knauf Insulation obţinute cu ECOSE® Technology nu au aspectul şi nici textura similare altor tipuri de izolaţii pe care le-aţi mai întâlnit. Este folosită o tehnologie nouă, revoluţionară, de obţinere a unui liant fără formaldehide, pe bază de materii uşor regenerabile care înlocuiesc produsele chimice pe bază de petrol folosite pe scară largă pentru alte tipuri de produse de izolare. ECOSE Technology, liant pe bază de materii biologice, rezultat a 5 ani de cercetare intensivă, conferă fineţea deosebită şi nuanţa maronie, naturală a noii generaţii de vată minerală. Nuanţa maronie, naturală indică un nivel superior de sustenabilitate care nu a mai fost atins anterior. Vata minerală este mult mai uşor de manipulat, este mai fină, mai puţin prăfoasă, fără miros şi uşor de tăiat.


In condiţiile în care, în acest moment, orientarea este către creşterea responsabilităţii faţă de mediul înconjurător şi utilizarea de produse fără formaldehide, vata minerală Knauf Insulation cu ECOSE Technology se încadrează perfect în această tendinţă. Noua vată minerală naturală Knauf Insulation nu conţine coloranţi artificiali sau adaos de formaldehide.
Odată cu nuanţa maronie, naturală, noua generaţie de vată minerală este mult mai plăcută la atingere păstrând aceleaşi performanţe superioare pe care le regăsim şi la vata minerală de sticlă tradiţională: izolare termică şi fonică ridicată, aceeaşi clasă de protecţie la incendiu

■ mai fină
■ mai puţin prăfoasă
■ fără miros
■ uşor de tăiat
■ Vata minerală naturală Knauf Insulation este fabricată din materii prime naturale şi/sau reciclate, îmbinate cu ajutorul unei tehnologii pe bază de materii biologice, fără formaldehide, fenoli, acrili şi fără adaos de coloranţi artificiali, decoloranţi sau vopsea
■ contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului din interiorul clădirilor în comparaţie cu vata minerală tradiţională
■ reduce impactul asupra mediului înconjurător printr-un consum redus de energie
■ reduce emisiile poluante rezultate în urma procesului de producţie şi expunerile la locul de muncă
■ îmbunătăţeşte sustenabilitatea generală a clădirilor în care sunt folosite
■ costuri competitive faţă de vata noastră minerală tradiţională
■ Proprietăţile de termoizolare, clasa de protecţie la incendiu, izolarea fonică, absorbţia zgomotelor şi proprietăţile mecanice, precum şi conţinutul reciclabil, în plus, oferind un nivel superior de sustenabilitate.

sâmbătă, 13 august 2011

Alegerea culorilor in amenajari interioare

Tratamentul cu culori atrage atenţia în ultimii ani. Fiecare culoare are propriile sale caracteristici, care afectează starea de spirit si de emotii. In acest sens, este deosebit de important de a evalua, în care tonuri ar fi cel mai bine pentru a aranja casa ta.Indiferent dacă doriţi să rulaţi cu o putere mai mult sau mai doriţi să mediteze într-o atmosferă calmă, ar trebui să ştii câteva reguli de bază pentru potrivirea corespunzătoare a paletei de culori. Culoarea creeaza atmosfera in camera. De aceea, cand alegi o culoare, trebuie sa te gandesti cum vrei sa te simti in camera aceea.

Alegerea culorii pentru peretii casei dumneavoastra este una dintre cele mai importante decizii in ceea ce priveste decorarea casei. Culorile, desi nu ne dam seama, ne influienteaza foarte mult starea de spirit. Astfel, se stie ca albul linisteste, rosul dinamizeaza, albastrul este rece, iar galbenul stimuleaza activitatea cerebrala, insa pe langa culori mai exista si nuante ale acestora care nu au aceleasi caracteristici. Trebuie luat in calcul si lumina naturala care poate sa influienteze intensitatea culorii, dar si cea artificiala. De asemenea, nu este neaparat sa vopsim peretii intr-o singura culoare, putem gasi combinatii de culori sau chiar unul din pereti sa fie diferit de ceilalti, de exemplu.
Puteti alege o vopsea lavabila sau superlavabila, acestea fiind pe baza de rasini acrilice, rezistenta la spalari repetate si se aplica fie cu bidineaua sau trafaletele, fie cu buretele. Vopseaua mata este indicata pentru peretii cu defecte ale zidariei,  insa cele lucioase se curata mai usor, doar ca, acestea din urma, nu se potrivesc zonelor cu trafic intens (bucatarie, baie) si scot in prim plan imperfectiunile.Este important sa alegi culoarea in functie de personalitatea ta:


  • Galben - perfectiune, reverie, mandrie
  • Verde - echilibru, prietenos, etic
  • Verde-albastui - sensibil, emotiv
  • Albastru - precaut, conservator, de incredere, loial
  • Purpuriu - politicos, ego-centrism
  • Lavanda - civilizat, sociabil
  • Maron - conservator, persoana pe care te poti baza
  • Rosu - dinamic, agresiv, impulsiv
  • Rosu inchis - puternic si ambitios
  • Roz - romantism si caldura
  • Portocaliu - aventuros, fermecator
  • Alb - simplitate
  • Gri - prevazator
  • Negru - sofisticat, misterios

sâmbătă, 6 august 2011

Montaj tavan fals casetat

Montare tavan casetat, manopera tavan fals casetat, pret tavan casetat, placi tavan casetat, profile pentru tavan casetat, preturi plafon fals casetat, montaj tavan casetat. Prestam servicii si in provincie.



Arhivă blog