duminică, 28 august 2011

Iluminarea scafelor tavanelor false gips carton ( rigips )

Modul traditional de iluminat cu un bec atarnat in mijlocul tavanului nu mai este de actualitate! Pe masura trecerii anilor, tot mai multi arhitecti si specialisti  in decoratiuni interioare au inceput sa integreze corpurile de iluminat in aspectul global al incaperii.
Iluminatul are un efect hotarator asupra modului in care vom percepe spatiul. Va prezentam tipurile de lumina si corpurile de iluminat, precum si sfaturi privind combinarea optima a acestora. Specialistii ofera idei pentru fiecare incapere in parte. Alegerea tipului de iluminat necesar fiecarei incaperi se face cu planul casei in fata, prin combinarea celor trei tipuri esentiale in materie de lumini de incinta: general, de lucru si decorativ.

Cum alegem tipul de iluminat?
Iluminatul general este realizat in mod traditional de plafoniere sau lampi suspendate. Acelasi nivel de  iluminare se poate obtine combinand mai multe surse in intreaga incapere cu un efect nuantat din lumini si umbre. Aplicele, scafele, candelabrele sau spoturile sunt alternative pentru a crea acelasi efect.
Lumina de lucru este o lumina directionata strict si mult mai puternica. Ajuta la efectuarea diferitelor activitati casnice, gen lectura, studio, gatit, etc. Solutia clasica este cea a dotarii cu spoturi, dar se pot folosi si lampi portabile sau suspendate.
Lumina de accent adauga drama unei incaperi prin crearea unui interes vizual, pentru un detaliu de arhitectura sau accesoriu decorative. Astfel pot fi puse in valoare textura unui perete, un tablou, draperiile sau statuetele. Lumina accent se obtine prin instalarea lampilor de picior, aplicelor sau spoturilor.

Cateva sfaturi:


Tub fluorescent ( neon): 


Iluminat eficient din punct de vedere al consumului de energie, trebuie sa contina intotdeauna componente electronice. Acestea au ca rol principal imbunatatirea calitatii luminii, reducerea consumului de energie electrica si nu in ultimul rand reducerea costurilor. In particular, atunci cand corpurile de iluminat economice sunt actionate de un balast electronic, acestea consuma chiar mai putin decat este indicat in specificatiile producatorului.Pe langa consumul redus de energie electrica corpurile de iluminat economice au avantajul unei durate de viata mai lunga fata de corpurile de iluminat prin incandescenta (de ex. un tub fluorescent are aproximativ 8000 de ore durata medie de viata fata de 1000 de ore ale unui bec clasic). Prin faptul ca disipa mai putina caldura imbunatatesc randamentul aparatelor de climatizare. In medie, din totalul facturii de energie electrica pentru un apartament, 11% reprezinta costul iluminarii. Prin utilizarea corpurilor de iluminat economice de generatie noua, se pot reduce costurile datorate iluminatului cu 50% pana la 75%. Performanta corpurilor de iluminat economice se exprima prin raportarea acestora la puterea unui corp de iluminat prin incandescenta care sa genereze aceeasi intensitate luminoasa. 

Leduri flexibile: 


Tuburi cu LED-uri FLEXIBILE monocolore sau RGB (pana la 16 mil. culori). Iluminatul scafelor cu ajutorul tuburilor cu LED-uri FELXIBILE, monocolore sau RGB (pana la 16 mil. de culori), va puteti ilumina scafele avand urmatoarele avantaje: consum redus de energie, culori calde, fara umbre, durata de viata medie 10 ani.


LED-uri SMD - RGB



Incepand cu luminile din casa sau gradina si pana la reclamele luminoase stradale, LED-ul isi va "arata muschii" in special prin puterea de iluminare, realizarea unor efecte de lumina deosebite imposibil sau extrem de costisitoare de obtinut cu alta sursa luminoasa si nu in ultimul rand prin consumul extrem de redus si timpul indelungat de folosinta.



Furtun luminos:










Spoturi: 












Corpuri de iluminat industrial cu surse 
fluorescente, pentru montaj incastrat in tavan fals sau casetat.  


DESTINATIE:  iluminatul general al spatiilor de depozitare, birourilor, spatiilor tehnice interioare
SURSE:
Tuburi fluorescente T8, balast electromagnetic sau electronic
VARIANTE DE PUTERE:
18 / 36 / 58 Watt, in combinatie de 1, 2, 3 sau 4 tuburi; varianta 4 x 18 Watt se poate monta in tavan casetat, avand dimensiunile 600 x 600 mm
VARIANTE CONSTRUCTIVE:
Protectie IP20: corp aparataj electronic metalic, cu reflector metalic simplu sau dublu parabolic (acesta asigura o iluminare in 4 directii mai eficienta, numar mai redus de corpuri intr-un spatiu apropiat de forma patrata)

Sugestie: Ca si pret variantele 1, 4, 5, 6  sunt mai rezonabile.

Arhivă blog